2012.11.22

Erdélyi Magyar Írók Ligájának irodalmi estje

 A kolozsvári székhelyű Erdélyi Magyar Írók Ligájának irodalmi estjére kerül sor Sepsiszentgyörgyön, a Tein teaházban, 2012. november 22-én, csütörtökön 19 órától. 

A rendezvényen felolvasnak: Bálint Tamás, Papp Attila Zsolt, Szántai János, Varga László Edgár.

Moderátor: Szonda Szabolcs, az estet szervező Bod Péter Megyei Könyvtár igazgatója. 

A szerzők aznap 12 órakor, "alternatív irodalomórán" a sepsiszentgyörgyi Mikes Kelemen Főgimnáziumban találkoznak diákokkal és olvasnak fel nekik, Török Katalin magyartanár moderálásával. 

Az Erdélyi Magyar Írók Ligája 2002. február 9-én alakult meg Kolozsváron, célja a kortárs erdélyi magyar irodalom népszerűsítése, az erdélyi irodalmi hagyományok ápolása, illetve a szerzői jogok védelmével kapcsolatos intézkedések foganatosítása. Az elmúlt tíz évben a szervezet elsősorban erdélyi pályán fejtette ki működését, noha tagjai sorába legalább hét ország magyar ajkú állampolgárai tartoznak, tekintve, hogy a szervezet alapszabályzata értelmében E-MIL taggá válhat az a megjelent kötettel rendelkező alkotó, aki erdélyi magyar írónak vallja magát.  
Az E-MIL hagyományos éves rendezvényei: Költészet-napi felolvasás; Írótábor (helyszínek: Zetelaka, Árkos); Irodalmi rendezvények a Kolozsvári Magyar Napok keretében; Irodalmi rendezvények a Kolozsvári Könyvhét keretében; Évzáró irodalmi díjkiosztó és gála; Irodalmat a vidéknek / Alternatív irodalom órák vándorprogram.

                     Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

© Copyright TEIN.RO, 2007. Webdesign: